Personal Development & Life Coaching Session

Καθοδήγηση και έμπνευση. Εσύ δημιουργείς τη Ζωή σου. Σε όλες τις εργασίες εφαρμόζεται το διαισθητικό coaching.

Προσωπική Ανάπτυξη & Life Coach

Σε όλες τις εργασίες εφαρμόζεται το διαισθητικό coaching, που σημαίνει ότι η διαισθητική αντίληψη οδηγεί, ερμηνεύει και δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές στο ταξίδι προς την ολοκλήρωση του συμβουλευομένου. Το Personal Development & Life Coaching έχει ως στόχο να βοηθήσει τον πελάτη να φτάσει στο δυναμικό του, όσον αφορά το ποιος θέλει να είναι ή τι θέλει να πετύχει. Υπάρχουν τρεις βασικές έννοιες που εμπλέκονται σε κάθε διαδικασία life coaching και προσωπικής ανάπτυξης.
Πρώτο, πρέπει να υπάρχει πίστη στην ικανότητα για αλλαγή και κίνητρο για αλλαγή από την πλευρά του πελάτη. Τόσο ο coach όσο και ο πελάτης πρέπει να πιστεύουν ότι η αλλαγή είναι δυνατή για όποιον την επιθυμεί και είναι πρόθυμος να εργαστεί γι’ αυτήν. Η βασική παραδοχή είναι ότι οι άνθρωποι είναι δημιουργικοί, πολυμήχανοι και προσανατολισμένοι στην ανάπτυξη.
Δεύτερο, η ανάπτυξη της αυτογνωσίας του πελάτη είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης. Αυτό περιλαμβάνει την προθυμία αναγνώρισης των σημερινών δυνάμεων και των περιορισμών του ατόμου, έτσι ώστε να μπορούν να τεθούν ρεαλιστικοί και εφικτοί στόχοι για το μέλλον. Ομοίως, ενθαρρύνεται η αυξημένη αυτογνωσία των αξιών του όπως και οι ελπίδες για το μέλλον.
Μια τρίτη βασική έννοια του life coaching είναι η σημασία του καθορισμού στόχων, ακολουθούμενη από την αποδοχή της υπευθυνότητας του πελάτη για την επίτευξη αυτών των στόχων. Όλοι οι life coaches διευκολύνουν τον καθορισμό στόχων από τον πελάτη. Με τη βοήθεια του coach, μια γενική δήλωση στόχων από τον πελάτη εξελίσσεται σε συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους.
Η προσωπική ανάπτυξη σημαίνει δουλειά ενδοσκόπησης και εστίασης που έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη αίσθηση του εαυτού άρα, την αύξηση της αυτογνωσίας, όπως προαναφέρθηκε πάρα πάνω, της αυτοεκτίμησης, της ενδυνάμωσης των ατομικών δεξιοτήτων. Συνεπώς, με συγκροτημένα βήματα και σχέδιο και με ενισχυμένη την ατομική ταυτότητα εκπληρώνονται με πιο οργανωμένο τρόπο οι φιλοδοξίες ή τα όνειρά του κάθε ατόμου.
Βασικοί στόχοι της προσωπικής ανάπτυξης μπορεί να είναι για παράδειγμα η επίτευξη καλύτερης υγείας, η επίτευξη καλύτερης σωματικής εμφάνισης και αντοχής, η εύρεση του σκοπού της ζωής, η απόκτηση περισσότερων δεξιοτήτων έτσι ώστε να συντελεστεί σίγουρα, μεθοδικά και γρήγορα η πορεία προς την επιτυχία, η καλυτέρευση των διαπροσωπικών σχέσεων, η ανάπτυξη ενός βαθύτερου επίπεδου δέσμευσης απέναντι στον εαυτό και η ανάπτυξη ενός υψηλότερου επίπεδου αυτοπεποίθησης και θετικότητας, η ισορροπία ζωής/εργασίας, η γενική συναισθηματική ευεξία και ικανοποίηση, η καλύτερη διαχείριση χρόνου, η βελτίωση στις επικοινωνιακές δεξιότητες και άλλα.
Υπάρχουν πολλοί στόχοι ως προς την προσωπική ανάπτυξη και σίγουρα λόγω του ότι το κάθε άτομο είναι μοναδικό, ο όρος προσωπική ανάπτυξη θα έχει διαφορετική αίσθηση για το κάθε ένα. Έτσι το life coaching προσπαθεί να δώσει στον πελάτη τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής του. Ενώ ο coach κάνει ερωτήσεις για να ενθαρρύνει την αυτογνωσία και τη σκέψη, ο πελάτης πρέπει να αποφασίσει τι είναι αυτό που θέλει να αλλάξει στη ζωή του. Μόλις καθοριστεί το όραμα του μέλλοντος, ο coach συνεργάζεται με τον πελάτη για να καταλάβει πώς θα επιφέρει αυτές τις αλλαγές.
Το Life Coaching δε συνιστάται για την αντιμετώπιση ψυχικών ασθενειών, οξείας δυσφορίας ή άλυτων θεμάτων του παρελθόντος. Δεν είναι επίσης για άτομα που αντιστέκονται στην πραγματοποίηση αλλαγών στη ζωή τους ή έχουν επιθυμία για συναισθηματική υποστήριξη χωρίς πρόθεση αλλαγών, για όσους θεωρούν τη ζωή τους ως “αρκετά καλή” και δεν αισθάνονται καμία ανάγκη για αλλαγή. Το LIfe Coaching δεν είναι ψυχοθεραπεία και δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη θεραπευτική παρέμβαση επίσης δεν πρόκειται για φιλία- είναι μια σχέση εργασίας.

Guidance & Inspiration

Exelixis Coaching
Verified by MonsterInsights