Blog

Η σύνδεσή μας με τη Φύση – Τρόπος για να αναπτύξετε την πνευματική σας πλευρά

Πολλοί άνθρωποι επιδιώκουν να αναπτύξουν την πνευματική τους πλευρά, αλλά δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Αρχικά, βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να μη σας αποσπά την προσοχή οτιδήποτε άλλο. Μόλις βρεθείτε σε μια άνετη θέση, κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Εισπνεύστε και εκπνεύστε αργά και βαθιά, αφήνοντας τις σκέψεις σας να έρχονται και να φεύγουν. Απλά καθίστε ήσυχοι σε αυτή τη θέση όσο περισσότερο μπορείτε, ο διαλογισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εμβαθύνετε τη σύνδεσή σας με τη φύση – και τον εαυτό σας! Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα ήσυχο σημείο στην ύπαιθρο, μακριά από κάθε θόρυβο της πόλης και απλά να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας αφήνοντας όλες τις άλλες σκέψεις να απομακρυνθούν. Παρατηρήστε τους ήχους του ανέμου καθώς περνά ανάμεσα από τα δέντρα ή τον ήλιο που λάμπει στο δέρμα σας, αναπνεύστε βαθιά και απολαύστε αυτή τη στιγμή γαλήνης & σύνδεσης.
Όλοι έχουμε σκέψεις που όμως έρχονται και φεύγουν και μερικές φορές, μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικές, αλλά τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να τις αφήσουμε να έρθουν και να φύγουν χωρίς να αναλωθούμε σε αυτές; Αν μπορούσαμε ακόμη και να τις χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας; Αφήνοντας τις σκέψεις σας ελεύθερες, μπορείτε πραγματικά να βελτιώσετε την πνευματική και την προσωπική σας ανάπτυξη. Αυτή η απλή πράξη μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε καλύτερος άνθρωπος συνολικά.

Περάστε χρόνο μένοντας μόνοι σας, είναι σημαντικό για την πνευματική σας ανάπτυξη και την εσωτερική σας εξέλιξη. Το οφέλη είναι σημαντικά με τον αναστοχασμό και τη συνειδητοποίηση της στιγμής.

Πρακτική ευγνωμοσύνης

Αν αναζητάτε τρόπους για να βελτιώσετε την πνευματική σας ανάπτυξη και την αυτοβελτίωση, μην κοιτάξετε παραπέρα από την ευγνωμοσύνη. Η ευγνωμοσύνη, η αναγνώριση δηλαδή της ευεργεσίας που έγινε και η επιθυμία ανταπόδοσής της, μπορεί να βοηθήσει την εσωτερική σας ανάπτυξη και τη συνολική σας ευημερία. Όλοι έχουμε μια πνευματική πλευρά που περιμένει να αναπτυχθεί και αφιερώνοντας χρόνο για να εργαστούμε στην προσωπική μας εσωτερική ανάπτυξη, μπορούμε να τη βελτιώσουμε και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Σύνδεση με τη Φύση

Και φτάνουμε σε ‘ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον άνθρωπο που είναι η σύνδεσή μας με τη φύση. Έχετε νιώσει ποτέ αποσύνδεση με τον κόσμο γύρω σας; Νοσταλγήσατε κάτι περισσότερο από τη φασαρία της καθημερινότητας; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο σύνδεσης με τη φύση ως μέσο πνευματικής ανάπτυξης και προσωπικής εξέλιξης. Στη σημερινή κοινωνία των γρήγορων ρυθμών, είναι εύκολο να αναλωθούμε σε μια κούρσα που δεν έχει τέλος και να ξεχάσουμε τι είναι σημαντικό στη ζωή. Γι’ αυτό το λόγο το να αφιερώνουμε χρόνο για να συνδεθούμε με τη φύση να είναι ευεργετικό τόσο για την ψυχική όσο και τη σωματική μας ευεξία.

Αν θέλετε λοιπόν να βελτιώσετε την υγεία και την ευεξία σας, η επαφή με τη φύση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, από το να περνάτε χρόνο σε χώρους πρασίνου μέχρι να καλλιεργείτε τα δικά σας τρόφιμα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το να περνάμε χρόνο στη φύση μας κάνει καλό. Ίσως μάλιστα να έχετε βιώσει τα οφέλη αυτά από πρώτο χέρι. Αλλά τι ακριβώς είναι αυτό στη φύση που μας κάνει να νιώθουμε τόσο καλά; Και γιατί έχει σημασία;
Ζούμε σε έναν κόσμο με γρήγορους ρυθμούς και είναι εύκολο να νιώθουμε ότι είμαστε στο έλεος του περιβάλλοντός μας και ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο σε ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε ένας τρόπος να συνδεθούμε με τον φυσικό κόσμο γύρω μας και να αξιοποιήσουμε τη δύναμή του για να δημιουργήσουμε τη ζωή που θέλουμε; Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών έχει δείξει ότι ο χρόνος στη φύση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης και μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία. Έτσι, αν αισθάνεστε καταβεβλημένοι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να βγείτε έξω – θα διαπιστώσετε ότι κάνει θαύματα για την ψυχική σας υγεία.

Πώς να επικοινωνήσετε με τη φύση για μια βαθύτερη σύνδεση.

Τι είναι η επικοινωνία με τη φύση; Είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται – η εγκαθίδρυση μιας σύνδεσης με τον φυσικό κόσμο γύρω μας. Η επικοινωνία με τη φύση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους και στη βελτίωση της διάθεσής σας. Το να βρίσκεστε στη φύση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης (τα επίπεδα της ορμόνης του στρες) και αυξάνει τις ενδορφίνες (την ορμόνη της ευτυχίας). Με άλλα λόγια, το να περνάτε χρόνο στη φύση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο αγχωμένοι!
Επιπλέον, η επικοινωνία με τη φύση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που περνούσαν χρόνο στη φύση ήταν πιο ικανοί να βρουν δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα από εκείνους που δεν περνούσαν καθόλου χρόνο στη φύση Έτσι, αν αισθάνεστε ότι έχετε κολλήσει σε ένα έργο ή μια εργασία, κάντε ένα διάλειμμα και βγείτε μια βόλτα έξω! Ποτέ δεν ξέρεις – η απάντηση μπορεί να σου έρθει όταν δεν το περιμένεις.
Στον συνεχώς υπέρ απασχολούμενο κόσμο μας, είναι εύκολο να ξεχάσουμε τη σημασία της σύνδεσης με τη φύση, αλλά το να περνάμε χρόνο στη φύση όπως προαναφέρθηκε έχει βαθύτατο αντίκτυπο στην ψυχική και σωματική μας υγεία. Δείτε παρακάτω τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να συνδέεστε με τον φυσικό κόσμο. Βγείτε έξω κάθε μέρα, ακόμα και αν είναι μόνο για λίγα λεπτά. Κάντε μια βόλτα στη γειτονιά σας, καθίστε στην αυλή σας ή επισκεφθείτε ένα τοπικό πάρκο ή έναν χώρο πρασίνου. Ο καθαρός αέρας και το φυσικό φως θα σας κάνουν καλό! Δώστε προσοχή στις εποχές και στις αλλαγές που φέρνουν. Παρατηρήστε τα πρώτα σημάδια της άνοιξης, γίνετε μάρτυρες των φύλλων που αλλάζουν χρώμα το φθινόπωρο και βιώστε την ηρεμία του χειμώνα. Κάθε εποχή έχει τη δική της ομορφιά και τα δικά της μαθήματα να μας διδάξει. Ακούστε τους ήχους της φύσης – το κελάηδισμα των πουλιών, το θρόισμα των φύλλων στον άνεμο, τους ήχους των κυμάτων στην παραλία. Αφήστε τους να σας ηρεμήσουν και να σας χαλαρώσουν
Συνδεθείτε με άλλα έμβια όντα – φυτά, ζώα, έντομα. Αφιερώστε χρόνο παίζοντας με το κατοικίδιό σας, φροντίζοντας τον κήπο σας ή απλά παρακολουθώντας τις μέλισσες να βουίζουν από λουλούδι σε λουλούδι. Είμαστε όλοι μέρος μιας μεγάλης κοινότητας!
Εκτιμήστε όλα όσα έχει να προσφέρει η φύση – από τα εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα και τα πανύψηλα βουνά μέχρι τα μικροσκοπικά λουλούδια που ανθίζουν στις ρωγμές των τσιμεντένιων πεζοδρομίων. Όποτε είναι δυνατό, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σταματήσετε και να μυρίσετε τα τριαντάφυλλα (ή οποιοδήποτε άλλο αρωματικό άνθος)!

Αξιοποιώντας τη δύναμη της φύσης

Τα οφέλη της παραμονής στη φύση είναι πολλά χαλάρωση, αναζωογόνηση και έμπνευση. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, κηπουρική, κάμπινγκ, για να συνδεθείτε με τη φύση απλά περάστε χρόνο σε αυτήν! Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μακριά – ακόμη και το τοπικό σας πάρκο ή χώρος πρασίνου μπορεί να σας προσφέρει μια ευκαιρία για σύνδεση. Απλά το να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους γενικά μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό – οπότε αξιοποιήστε στο έπακρο κάθε ευκαιρία που έχετε να βγείτε έξω! Καθώς θα περνάτε περισσότερο χρόνο στη φύση, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πιο συνδεδεμένοι με τους ρυθμούς και τους κύκλους της. Μιλήστε σε φυτά και ζώα Γνωρίζατε ότι τα φυτά και τα ζώα μπορούν στην πραγματικότητα να επικοινωνήσουν μαζί μας; Αρχίστε να δίνετε προσοχή στους ήχους που κάνουν και στον τρόπο που κινούνται Ίσως μάλιστα να θέλετε να δοκιμάσετε να τους μιλήσετε και εσείς! Δείτε τι θα συμβεί όταν πιάσετε κουβέντα με ένα φυτό ή ένα ζώο – φίλο την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στη φύση. Συνδεθείτε με τις αισθήσεις σας. Ένας άλλος σπουδαίος τρόπος για να συνδεθείτε με τη φύση είναι να χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις σας! Μυρίστε τα λουλούδια, ακούστε τα πουλιά να κελαηδούν, αγγίξτε τον φλοιό ενός δέντρου. Πραγματικά κάντε τα πάντα γι αυτή τη σπουδαία σχέση, τη βαθύτερη σύνδεση με τη φύση. Όσο πιο συνειδητά αντιλαμβάνεστε το περιβάλλον σας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η σύνδεσή σας.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το να περπατάτε ξυπόλητοι είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με τη Μητέρα Γη (κυριολεκτικά)! Το να περπατάτε ξυπόλητοι στο γρασίδι ή στο χώμα σας βοηθάει να γειωθείτε και σας επιτρέπει να λαμβάνετε την ενέργεια της Γης απευθείας στο σώμα σας – κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία και την ευεξία σας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε έξω, βγάλτε τα παπούτσια σας και πηγαίνετε να εξερευνήσετε!

Να είστε παρόντες και συνειδητοποιημένοι όταν βρίσκεστε στη φύση. Όταν περνάτε χρόνο στη φύση, είναι σημαντικό να είστε παρόντες και να έχετε επίγνωση του περιβάλλοντός σας, προσέξτε όλα αυτά που βλέπετε, τους ήχους και τις μυρωδιές του περιβάλλοντός σας και προσέξτε πραγματικά τις λεπτομέρειες γύρω σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε την ομορφιά της φύσης και να συνδεθείτε μαζί της σε βαθύτερο επίπεδο. Συνδεόμενοι με τη φύση, μπορούμε να βρούμε μια βαθύτερη σύνδεση μέσα μας. Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα που θα πρέπει να επιδιώκουμε, να ενωθούμε με τον εσώτερο εαυτό μας, να φέρουμε ισορροπία μέσα μας και γαλήνη και να δούμε πιο ξεκάθαρα τα βήματα που χρειάζονται να πάρουμε κάθε φορά στη ζωή μας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την επικοινωνία με τη φύση

Για να συνδεθείτε με τη φύση, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πρώτα τι συνεπάγεται η επικοινωνία με τη φύση.

Τι είναι η επικοινωνία με τη φύση; Η επικοινωνία με τη φύση αναφέρεται γενικά στην πράξη της σύνδεσης και της κατανόησης της γλώσσας των φυτών και των ζώων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού. Περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη της επίγνωσης των μηνυμάτων που μεταδίδονται μέσω του ίδιου του φυσικού περιβάλλοντος. Ορισμένοι άνθρωποι επικοινωνούν με τη φύση για πρακτικούς λόγους, όπως οι αγρότες που πρέπει να γνωρίζουν πότε οι σοδειές τους είναι έτοιμες για συγκομιδή, αλλά πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με αυτή τη δραστηριότητα απλά και μόνο για να συνδεθούν με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη κατανόηση του φυσικού κόσμου. Πώς επικοινωνεί κανείς με τη φύση;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι επικοινωνίας με τη φύση. Ίσως ο πιο προφανής τρόπος είναι ακούγοντας τους ήχους των πουλιών, των ανέμων και του τρεχούμενου νερού. Ένας άλλος βασικός τρόπος είναι να παρατηρούμε τις λεπτές αλλαγές στη ζωή των φυτών, όπως τα μαραμένα φύλλα ή τα μπουμπούκια των λουλουδιών.Το περπάτημα με γυμνά πόδια έχει επίσης ευεργετικά αποτελέσματα στον άνθρωπο. Είναι επίσης δυνατό να ανιχνεύσουμε κρυμμένα μηνύματα σκάβοντας βαθιά σε μια ονειρική εργασία ή κάνοντας την Τεχνική Αυτόματης Γραφής. Μάλιστα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους σύνδεσης αυτός μέσω της γραφής που δεν τον σκεφτόμαστε, δε μας πάει ο νους. Η συγγραφή μας δίνει την ευκαιρία να επιβραδύνουμε, να σκεφτούμε τη ζωή μας και να συνδεθούμε με τον εσωτερικό μας εαυτό. Μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την αυτοβελτίωση και την εσωτερική ανάπτυξη. Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να βελτιώσετε την πνευματική σας ανάπτυξη ή την προσωπική σας ανάπτυξη, τότε σκεφτείτε να δοκιμάσετε τη συγγραφή, μπορεί να είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε το πλήρες δυναμικό σας!

Μια πιο ενεργητική προσέγγιση θα μπορούσε να περιλαμβάνει την επίκληση ζώων – τοτέμ ή οδηγών φυτικών πνευμάτων κατά τη διάρκεια συνεδριών διαλογισμού. Θα μπορούσατε ακόμη και να δοκιμάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας με ένα ζώο ή φυτό τηλεπαθητικά! Οι επιλογές είναι ατελείωτες – σε τελική ανάλυση καταλήγετε στο να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και να καθιερώσετε μια τακτική πρακτική Γιατί να θέλει κάποιος να γράψει/συνδεθεί με τη Φύση; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να γράψει/συνδεθεί με τη Φύση – κάποιοι αναζητούν καθοδήγηση από τη Μητέρα Γη για επείγουσες αποφάσεις ζωής άλλοι αισθάνονται ότι καλούνται να διατηρήσουν την ισορροπία μεταξύ των ανθρώπων και όλων των έμβιων όντων – ενώ άλλοι πάλι βρίσκουν την απλή πράξη του γράψιμο να είναι θεραπευτική (ειδικά αν ζουν σε αστικό περιβάλλον. Σε τελική ανάλυση όμως, όλοι έχουμε μια προσωπική σχέση με τη Μητέρα Φύση – είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι – που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πραγματικά λάθος απάντηση εδώ! Αν θέλετε να έχετε μια βαθύτερη σχέση με τη φύση, προσπαθήστε να συνδέεστε με τη φύση σε τακτική βάση. Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της σύνδεσης να είστε με σεβασμό και ανοιχτό μυαλό, ώστε να μπορείτε πραγματικά να ακούσετε τι έχει να πει η φύση. Τέλος, να θυμάστε ότι η σύνδεση με τη φύση είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια για να αναπτυχθεί – αλλά αξίζει τον κόπο!

You might be interested in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights